airco

 
Het aircosysteem van uw auto heeft onderhoud nodig om optimaal te kunnen functioneren.
Het niet onderhouden van de airco kan leiden tot schade aan belangrijke (dure) componenten van het systeem.
Daarnaast wordt bij een regelmatige check overmatige lekkage van koudemiddel voorkomen

 

 

 

 


Airco check

Tijdens deze check wordt de temperatuur en de druk van het systeem gecontroleerd en wordt een visuele controle van de belangrijkste onderdelen uitgevoerd.   

    • Visuele controle van alle onderdelen waaronder de verbindingselementen en de bedrading van de bedieningselementen.
    • Controle V-snaar of multisnaar 
    • Controle en eventuele vervanging van het interieurfilter.
    • Controle werking airco pomp.

Als deze check uitwijst dat er te weinig koudemiddel aanwezig is, dan dient een airco onderhoudsbeurt te worden uitgevoerd.


Airco geurbehandeling

Airco's kunnen soms zorgen voor een onfrisse lucht in de auto. Dit wordt veroorzaakt door de schimmels en bacteriën die makkelijk ontstaan in het vochtige en donkere klimaat rondom de verdamper. De airco geurbehandeling reinigt het systeem waardoor alle schimmels en bacteriën verdwijnen en vervelende geuren niet meer voorkomen. 


Airco onderhoudsbeurt

Het is mogelijk dat het aircosysteem een gedeelte van het zeer vluchtige koudemiddel verliest. Dit wordt veroorzaakt door zeer kleine lekkages in de vele leidingen, slangetjes en koppelingen in het systeem. Om te voorkomen dat dit ten koste gaat van de koelcapaciteit en smering kunt u de airco-onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Tijdens de airco-onderhoudsbeurt wordt het aircosysteem geïnspecteerd en weer volledig afgevuld. Ook wordt het systeem voorzien van nieuw koudemiddel en eventueel een speciale fluortoevoeging om in een later stadium makkelijker naar lekkages te kunnen zoeken. Vanzelfsprekend is bij de airco-onderhoudsbeurt de airco check inbegrepen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Autobedrijf Tonny Oortman

053-5384252 of mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.